De beste kitesurfspots van Zeeland

» Kitesurfen dicht bij huis of op vakantie?

» Op de noordzee of de westerschelde?

» Of een van onze secret spots?

Boek nu!

Kitesurfschool Zeeland geeft les op maar liefst 3 locaties op het eiland Walcheren. Afhankelijk van de windrichting en het getij kiezen wij de beste spot voor de dag dat je les hebt. Zo kunnen we de perfecte omstandigheden uitzoeken bij alle windrichtingen! De avond voorafgaand aan je les sturen we een email met de locatie van de volgende dag, zodat je voorbereid op pad kunt gaan. Bestudeer onze locaties hieronder voor dat je naar je les komt, zo sta je nooit op de verkeerde plek te wachten! 

Neeltje Jans

Neeltje Jans ligt op het voormalig werkeiland van de Oosterscheldekering. Er is een lang uitgerekt strand met veel ruimte om te powerkiten en je kite op te zetten. Het verschil tussen laag en hoog water is groot. Bij hoogwater ontstaat er een shorebreak en is het strand klein. Bij laagwater is het strand ruim en de zee vlak en rustig.  Het is een goede spot om echt te leren kitesurfen! Met de wind meestal side onshore kun je makkelijk van en naar de kust varen of bodydraggen.

De bus staat geparkeerd op de kitesurfspot aan het strand, op de dijk. Parkeren kan onder het viaduct naast de sluizen, het is dan nog 10-15 minuten lopen naar de spot zelf. Je kunt het beste gebruik maken van Google Maps, de precieze locaties vind je op de kaart hieronder.

» Windrichtingen: ZW, W, NW, N
» Obstakels: Windmolens
» Parkeren: Onder viaduct bij de sluizen 

Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is het grootste kitesurfstrand van Zeeland en is zeer geschikt om te leren kitesurfen. Je hebt hier mooi uitzicht op de Oosterscheldekering en door het grote strand is er genoeg ruimte voor iedereen. Met hoogwater ontstaat er een ondiepe vlakke poel die perfect geschikt is voor de eerste lessen om de kitecontrole te krijgen. Met laagwater is de zee heel kalm en kan er rustig uitgevaren worden.

Onze bus staat geparkeerd op de parkeerplaats van het Veerse meer bij de middelste overgang. Hier is het betaald parkeren en er wordt gecontroleerd! Je kunt het beste gebruik maken van Google Maps, de precieze locaties vind je op de kaart hieronder.

» Windrichtingen: W, NW, N, NO, O
» Obstakels: Badgasten in het hoogseizoen
» Parkeren: Veerse Meer (€) 

Borssele

Borssele, de Kaloot, is een kitespot die nog niet bij het gros bekend is. Zonde, want het uitgestrekte en verlaten strand leent zich perfect voor kitesurfen. Tussen de strekdammen kun je vanuit de kust 100 meter staan en is dus perfect voor beginners. Met uitzicht op de grote containerschepen onderweg naar Antwerpen is het hier heerlijk kiten. Vlak water, weinig golven en wellicht vind je onderweg nog een fossiele haaientand!

De Kitesurfschool Zeeland bus staat geparkeerd op de parkeerplaats ‘de Kaloot’, direct aan de spot! Je kunt het beste gebruik maken van Google Maps, de precieze locaties vind je op de kaart hieronder.

» Windrichtingen: O, ZO, Z, ZW
» Obstakels: Stenen en oesters
» Parkeren: De Kaloot