Selecteer een pagina

Kitesurfschool Zeeland geeft les op maar liefst 3 locaties op het eiland Walcheren. Afhankelijk van de windrichting en het getij kiezen wij de beste spot voor de dag dat je les hebt. Zo kunnen we de perfecte omstandigheden uitzoeken bij alle windrichtingen! 

NEELTJE JANS

Neeltje Jans ligt op het voormalig werkeiland van de Oosterscheldekering. Er is een lang uitgerekt strand met veel ruimte om te powerkiten en je kite op te zetten. Het verschil tussen laag en hoog water is groot. Bij hoogwater ontstaat er een shorebreak en is het strand klein. Bij laagwater is het strand ruim en de zee ondiep, vlak en rustig.  Het is een perfecte spot om echt te leren kitesurfen! Met de wind meestal side onshore kun je makkelijk van en naar de kust varen of bodydraggen.

» Windrichtingen: ZW, W, NW, N
» Obstakels: Windmolens
» Parkeren: Onder viaduct bij de sluizen 

VROUWENPOLDER

Vrouwenpolder is één van de grootste kitesurfstranden van Zeeland en is zeer geschikt om te leren kitesurfen. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Oosterscheldekering en door het brede en lange strand is er genoeg ruimte voor iedereen. Met hoogwater ontstaat er een ondiepe vlakke poel die perfect geschikt is voor beginners. Bij laagwater is de zee heel kalm en kan er rustig uitgevaren worden. Dit is tevens de beste spot voor thermiek, tijdens een warme dag in de zomer komt de thermiek vanaf het noorden vanaf een uur of 15/16u tot zonsondergang! 

» Windrichtingen: W, NW, N, NO, O
» Obstakels: Badgasten (hoogseizoen)
» Parkeren: Veerse Meer (€) 

BORSSELE

Borssele, de Kaloot, is een kitespot die nog niet bij het gros bekend is. Zonde, want het uitgestrekte en verlaten strand leent zich perfect voor kitesurfen. Tussen de strekdammen kun je vanuit de kust zo’n 100 meter staan en is dus perfect voor beginners. Wederom is er een groot verschil tussen hoog en laag water. Met uitzicht op de grote containerschepen onderweg naar Antwerpen is het hier heerlijk kiten. Vlak water, weinig golven en wellicht vind je onderweg nog een fossiele haaientand!

» Windrichtingen: O, ZO, Z, ZW
» Obstakels: Stenen en oesters
» Parkeren: De Kaloot 

BELANGRIJK!

De avond voorafgaand aan je les sturen we een bevestigings email met de locatie van de volgende dag, zodat je voorbereid op pad kunt gaan. Bestudeer onze locaties hierboven voor dat je naar je les komt, zo ben je nooit te laat voor je les! 

Neeltje Jans: De Kitesurfschool Zeeland bus staat geparkeerd op de kitesurfspot aan het strand, op de dijk. Parkeren kan onder het viaduct naast de sluizen, het is dan nog 10-15 minuten lopen naar de spot zelf. Je kunt het beste gebruik maken van Google Maps naar de parkeerplaats, de precieze locatie daarvan vind je op de kaart hierboven.

VrouwenpolderDe Kitesurfschool Zeeland bus staat geparkeerd op de parkeerplaats bij de middelste overgang aan het Veerse Meer. Het is hier betaald parkeren!

BorsseleDe Kitesurfschool Zeeland bus staat geparkeerd op de parkeerplaats ‘de Kaloot’, direct aan de spot!